Ok, så kom den på flasker, min mælkebøttevin. Den gærede og gærede og gærede og endte på en forholdsvis høj procent – 11% fremfor de 6% jeg regnede med at den ville ramme. Ølgæren gik amok! Nu har det stået og eftergæret på flaske i en tre ugers tid, så den kunne udvikle kulsyrebobler – behagelige kulsyrebobler, vel at mærke.
Vinen er gylden, men let uklar – jeg regner med at nogle måneders kølig lagring kan gøre den mere klar. Hvis ikke, so what. Det er en country wine og der gælder andre spilleregler.
I dag kom jeg så labels på og synes selv det blev rimeligt flot.
Jeg er rigtig glad for smagen (som klart vil blive endnu bedre med tiden) og kan kun anbefale folk at prøve det – det var ikke svært og det er i al fald ikke sidste gang jeg brygger det.
Jeg har også forsøgt mig med at lave mælkebøtte vin efter en opskrift jeg fandt på nettet
Nu skal den på flaske, men jeg synes den virker lidt tyk?
Hej Pia
Hm, det lyder lidt underligt med tyk vin. Min første indskydelse er om den overhovedet er gæret – har der været aktivitet i gærlås efter du tilsatte gæren?