Jeg ELSKER grød

Det er sandt! Det er nemt, hurtigt, billigt og absolut lødigt. Det smager dejligt og ligger godt i maven. Alle i husstanden spiser det.

I dag kogte jeg grød på bygperler, grove havregryn og en lille smule kokosmel (for det var det, vi havde). Vi fik blommekompot til.

Grød af Perlebyg:

Ca. 3 dl. perlebyg

Vand til det dækker

4 dl. grove havregryn

1/2 – 1 dl. kokosmel, afhængig af hvor glad du er for kokos

1 liter sødmælk

Salt

Skyl perlebyggen grundigt i en si, så undgår du den skummer. Put den i en god, bred gryde og fyld vand på så det står en lille smule over. Lad det koge, til det er næsten mørt, ca, 15 min.

Kom havregrynene og kokosmel i, og dernæst mælken, lidt efter lidt, bare af en tre-fire omgange. Rør grundigt, jeg bruger altid mit største piskeris.

Når grøden har samlet sig, giver du den er drys salt, rør grundig, sætter låget på og slukker. Vent 5 min. Din grød er nu perfekt!

Trigget er at lade tingene koge hver for sig, til de er færdige. Kerner for sig og gryn for sig. Og så mælken i lidt af gangen, næsten som til risotto. Det, eller høkassen, men den vender vi tilbage til en anden gang…

De to sidste poser blommer i fryseren blev til

Blommekompot:

1 kg blommer

ca. 300 gr. sukker eller mere (smag dig frem, der er meget forskel på blommer)

2 stænger vanilie

2 stjerneanis

Kog de delte, udstenede blommer med sukker, hele stjerneanis og åbnede vaniliestænger. Jeg koger det i en saute-gryde, hvor vædsken fordamper hurtigt, fordi jeg er et utålmodigt væsen. Kog, til du kan lide konsistensen. Hos mig var der nok til et pænt, stort patentlågs-glas. Så er der både til grød i aften og i morgen tidlig, og …. (men ikke nok til trifli, desværre….)

Skriv et svar